• Kayabaşı Anadolu Lisesi‘nin kapısından giren her öğrenci Kayabaşı kurallarını kabul etmiş sayılır.
  • Kayabaşı’lı öğrenci ders içinde veya dışında öğretmenlerine, arkadaşlarına, personele saygılı, ölçülü ve dürüst davranmak zorundadır.
  • Kayabaşı’lı öğrenci ilk derste cep telefonunu öğretmenine teslim eder. Tüm gün cep telefonu kullanımı yasaktır. Annemi arayacağım, telefonuma bir bakayım, mesaj gelecekti vs gibi bahaneler kabul edilmez. Ailesi ile iletişim kurmak isteyen öğrenci Kayabaşı kurum hattını kullanır.
  • Kayabaşı‘lı öğrenci okulun hiç bir biriminde gürültü yapmaz, diğer arkadaşlarının dikkatini dağıtacak türde bir davranış sergilemez.
  • Kayabaşı’lı öğrenci öğretmeni derste iken dersi bölecek davranışlarda bulunmaz.
  • Kayabaşı’lı öğrenci eğitim ortamlarında su haricinde yiyecek ve içecek tüketmez.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okul içinde kesinlikle sigara kullanmaz.
  • Kayabaşı’lı öğrenci çalışması bittikten sonra kendinden sonra çalışacak arkadaşları için masasını ve sırasını mutlaka temiz bırakır.
  • Kayabaşı’lı öğrenci ders çalışmak için gerekli doküman ve materyallerini yanında getirir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci ders saatleri içinde dışarıya çıkmaz.
  • Kaayabaşı’lı öğrenci okulun mutfağının Kayabaşı personeline ait olduğunu bilir. Çay, kahve vs gibi ihtiyaçlarını kantinden karşılar.
  • Kayabaşı’lı öğrenci sekreterlikte, giriş kısmında ve öğretmenler odasında oturmaması gerektiğini bilir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okuldaki tuvaletleri temiz kullanır, çünkü kendinden sonra girecek arkadaşlarının olduğunu bilir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okul sınırları içerisinde özel eşyalarının sorumluluğunun kendisine ait olduğunu bilir. Çanta, cüzdan, para, ziynet eşyası, cep telefonu vb. değerli eşyalarının kaybolmaması için elinden gelen hassasiyeti gösterir. Kaybolması durumunda sorumluluğun okula ait olmadığını bilir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okula ve derse geç kalmaz, ilk derse 10 dakika ya da fazla geç kalırsa ilk derse giremeyeceğini bilir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okula gelirken okul kıyafetlerini eksiksiz giyer. Kıyafetsiz gelirse derse giremeyeceğini bilir.
  • Kayabaşı’lı öğrenci okul içi disiplin kuralları gereği aldığı uyarı cezalarından dolayı sosyal organizasyonlara katılmayacağını bilir.