ŞİİR DİNLETİSİ

Müzik eşliğinde şiir okuma şölenine şiir dinletisi denir. Hazırlama ve sunma aşamaları yoğun bir çalışma gerektiren şiir dinletisi; derleme, planlama, sunuş metni oluşturma, prova yapma ve sunma gibi aşamalardan oluşur.
Her şiirin kendine özgü bir ses tonu vardır. Kahramanlık temalı bir şiir ile aşk temalı bir şiir, aynı ses tonuyla okunmaz. Şiirdeki her kelime anlamına uygun ve doğru telaffuzla okunur. Açık, net ve anlaşılır bir ses kullanılır. Şiir, yerinde ve etkili kullanılan jest ve mimiklerle desteklenir.
Dün okulumuz konferans salonunda şiir dinletisi vardı ve bir şiir dinletisinde olması gereken yukarıda anlatılanların neredeyse hepsi vardı. Bize bu şiir şölenini yaşatan öğrenci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz…